Νέα

Εγγραφές Σχολικού Έτους 2018-2019
30-04-2018

Ο Παιδικός Σταθμός «Η Γλυκογαλούσα»,  σας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις εγγραφών για το σχολικό έτος 2018-2019 ξεκινούν 2 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως 30 Ιουνίου 2018.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια από 2,5 έως 4,5 ετών. Για την αίτηση εγγραφής και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του παιδικού σταθμού στον αριθμό 22860-23440 ή μπορείτε να επισκεφθείτε τον  παιδικό σταθμό έχοντας μία προσωπική επικοινωνία, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 16:00.

Την αίτηση εγγραφής μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ.

3η Δράση Σχολής Γονέων 2017-2018
20-12-2017

“Μουσικοκινητική έκφραση και δημιουργικές δράσεις για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων” & “Μουσικοκινητική έκφραση και δημιουργία για παιδιά προσχολικής αγωγής και τους γονείς τους”. Μέσα από τη διπλή αυτή δράση μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν 3 & 4 Δεκεμβρίου 2017, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν, να μάθουν αλλά και να διασκεδάσουν με εργαλεία τη μουσική, το λόγο και την κίνηση και βασιζόμενοι στις τεχνικές της μουσικοπαιδαγωγικής θεώρησης του CarlOrff. Η υλοποίηση και των δύο προγραμμάτων έγινε από τον Ελληνικό Σύλλογο Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff και με υπεύθυνες προγράμματος την κυρία Ρία Θεοδώρου και την κυρία Νίκη Αράπη.

2η Δράση Σχολής Γονέων 2017-2018
20-12-2017

“Μ΄ αγαπούν, δε μ΄ αγαπούν: πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση;” Σε αυτήν αλλά και σε πολλές ακόμη ερωτήσεις γονέων και εκπαιδευτικών μας απάντησε η Δρ.Άρτεμις Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ψυχολόγος, οικογενειακή-συστημική θεραπεύτρια, Πρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Διαπροσωπικής Αποδοχής-Απόρριψης. Ο απλός και κατανοητός λόγος της Δρ. Άρτεμις Γιώτσα, σε συνδυασμό με τα παραδείγματα και το οπτικό υλικό που παρουσίασε, οδήγησαν σε μία εξαιρετική εισήγηση, ενώ ο διάλογος που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία τόσο σε γονείς όσο και εκπαιδευτικούς να θέσουν και να λύσουν προσωπικούς προβληματισμούς και απορίες.

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας από την “Μαιρηβή”
26-10-2017

Την Πέμπτη 19/10/2017, οι κούκλες από το εργαστήρι κούκλας «Μαιρηβή» επισκέφθηκαν το σχολείο μας! Η κυρία Μαιρηβή και ο κύριος Θεόδωρος μας παρουσίασαν τα υλικά και μας έδειξαν πώς φτιάχνονται οι κούκλες, βήμα –βήμα, σιγά-σιγά μέχρι που οι κούκλες ζωντάνεψαν και απέκτησαν κίνηση και ομιλία! Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά του παιδικού μας σταθμού διάλεξαν τα υλικά τους και έφτιαξαν τις δικές τους μοναδικές κούκλες!

1η δράση της Σχολής Γονέων 2017-2018
26-10-2017

Όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε και διασκεδάσαμε με την παράσταση «ο Μισοκοκοράκος» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/10/2017 στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαιρηβή και τον κύριο Θεόδωρο, από το εργαστήρι κούκλας «Μαιρηβή», και όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτήν την 1η δράση της Σχολής Γονέων 2017-2018.

 

Σχολή Γονέων 2017-2018
11-10-2017

Νέος κύκλος εισηγήσεων και βιωματικών σεμιναρίων ξεκινά με βασικό άξονα το παιδί και την οικογένεια!

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε και σας προσκαλούμε στη Σχολή Γονέων 2017-2018.

Μικροί και μεγάλοι θα ακούσουμε, θα παίξουμε, θα διασκεδάσουμε, θα μάθουμε και θα ενημερωθούμε σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και μέσα από μία πλούσια θεματολογία σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων. Ενισχύοντας τον δεσμό γονέα-παιδιού θα πραγματοποιηθεί κουκλοθεατρική παράσταση, παράσταση αφήγησης και θεατροπαιχνίδια, πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής ενώ οι εισηγητές, επιστήμονες καταξιωμένοι στο χώρο τους, με πολυετή εμπειρία και πλούσιες γνώσεις, θα δώσουν απαντήσεις σε καίριους προβληματισμούς των παρευρισκομένων. Θα μας ενημερώσουν και θα μας παρουσιάσουν νέες μεθόδους και τρόπους επικοινωνίας, προσέγγισης των παιδιών αλλά και των ανθρώπων γύρω μας, θα μας συμβουλεύσουν για την καλή υγεία των παιδιών και θα μας απαντήσουν και σε πολλά άλλα θέματα που μας απασχολούν σύμφωνα με το παρόν πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα και στους γονείς να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων 2017-2018 εδώ.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας και σας ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Επίσκεψη Περιφερειάρχη κυρίου Γεωργίου Χατζημάρκου στον παιδικό μας σταθμό
16-03-2017

Με μεγάλη χαρά, την Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου, υποδεχτήκαμε στον παιδικό μας σταθμό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο συνοδευόμενος από την Έπαρχο Θήρας κα. Θεώνη  Λειβαδάρου. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψη τους στον χώρο μας. Το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού μας τους καλωσόρισαν και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις μας . Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε θέματα παιδείας και κοινωνικής προσφοράς ενώ τονίστηκε η στήριξη της Περιφέρειας και της Εκκλησίας σε θέματα που αφορούν δράσεις για την μόρφωση, την παιδεία αλλά και συνολικά την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη μας και την Έπαρχο Θήρας για την ένθερμη στήριξη τους στο έργο της Εκκλησίας και του παιδικού μας σταθμού.

 

Share This